Verksamhetsberättelse för Rappestad Hembygdsförening 2017

 

Rappestad Hembygdsförening har under året bestått av följande styrelse:

Ordförande: Leif Ohlsson

Vice ordförande: Lotta Dahm

Sekreterare: Maria Sohl

Kassör: Tomas Tollemark

Övriga ledamöter: Johanna Hallin, Uno Berntsson, Ann Olsson

Suppleanter: Magnus Gröntoft, Anne Björling

 

Styrelsen har under året haft 9 st protokollförda möten utöver årsmötet.

Antalet medlemmar i föreningen var 349 st med 119 betalande enheter för verksamhetsåret.

Vi finns på webben och Facebook: www.rappestad-hbf.se 

https://www.facebook.com/groups/rappestadhbf/

Verksamhetsåret har bland annat bestått av följande aktiviteter och arbete:

·         Årsmötet valde Gabriella Bratt, Linda Tollemark och Tobias Lindell till valberedningen. Gabriella Bratt valdes som sammankallande och Linda Tollemark och Tobias Lindell som ledamot i valberedningen.

 

·         Valborgsmässofirande: Enligt tradition firades valborgsmässoafton tillsammans. Vårtalet hölls av Lotta Dahm innan alla tillsammans sjöng in våren med bla Vintern rasat. Försäljning av kaffe, korv och godis fanns i vår mobila vagn. Kvällen avlutades med ett sprakande fyrverkeri. Ett uppskattat och välbesökt arrangemang.

 

·         Gökotta 3 juni: kl 7 samlades några (4 st) morgonpigga för att äta frukost och lyssna på göken. En fin stund denna tidiga morgon.

 

·         Nationaldagsfirande 6 juni: Som traditionen säger firade vi nationaldagen tillsammans i Bosses hage. Det var härlig uppslutning av medlemmar som gick tipspromenad och fikade på medhavd picknickkorg. Grillen var tänd för de som ville grilla korv. Tipspromenad med pris fanns till stora och små. Allt avslutades med att vi sjöng nationalsången. Även detta en välbesökt och uppskattad tradition.

 

·         Rappestadloppet 30 september: I år deltog rekordmånga, hela 58 barn. Samtliga hade nummerlappar och fick efter avslutat lopp medalj, festis, banan och lite choklad. Fika fanns till försäljning. Start och mål var som tidigare år i lekparken. Fanns tre olika längder på banan, samtliga låg inne i samhället. Ett härligt arrangemang som numera är en återkommande aktivitet under året.

 

·         Hembygdsdag med familjekväll 30 september: En dag där vi hade loppis, ponnyridning, visning av Bosse Strålhakes fina traktorer och Rappestadloppet. Fikavagnen var öppen. Även detta ett välbesökt arrangemang. På kvällen samlades många i församlingshemmet för en trevlig familjekväll som bla innehöll ett musikquiz.  

 

·         Studiebesök på Lambohovs Brandstation 11 november: 25 st åkte till brandstationen för att få en guidad rundtur av Lennart Karlsson. Uppskattat av alla som deltog.

 

 

·         Rappestadbladet har delats ut en gång under året.

 

 

Till sist vill vi i styrelsen tacka alla medlemmar och markägare som upplåter sin mark och sina tjänster åt föreningen under verksamhetsårets olika evenemang. Utan er hjälp skulle detta inte fungera.

Tack alla ni som deltar i våra evenemang. Styrelsen tar gärna emot förslag på nya kommande evenemang som ni önskar att vi ordnar. TACK!

 

 

                                                            Styrelsen mars 2018